spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Film „AMANET“ stiže u Busovaču, najavljena svečana projekcija i druženje s glumcima

Film „AMANET“ od 3.11. dolazi i u Busovaču, u jedino digitalizirano kino u Središnjoj Bosni – kino „THEATRE“.

Najavljujemo i svečanu projekciju filma prilikom koje će se posjetitelji moći družiti sa autorskom ekipom i glumcima filma “AMANET”. Svečana projekcija će biti u subotu, 5.11. u kino „THEATRE“ u Busovači u 19.00 sati.

Broj mjesta za svečanu projekciju je ograničen, a ulaznice možete rezervirati od danas na blagajni kina „THEATRE“, na broj telefona 063/799-267 ili putem službene facebook i instagram stranice.

Redatelj: Mirza Begović

Uloge: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Irfan Kasumović, Adem Smailhodžić, Mugdim Avdagić, Emrah Halilović, Faik Salihbegović, Tihana Miličević

Scenarij: Mirza Begović, Nijaz Begović

Direktor fotografije: Nevres Softić

Žanr: Komedija

Studio: Hudhudpro, AmfiTeatar

Priča počinje u malom selu u srednjoj Bosni 1989. godine kada se Asad, momak od 25 godina, vraća sa školovanja u želji da se oženi svojom ljubavi iz djetinjstva. Ne znajući da njegov sin već ima bračne planove, otac Agan, dogovara brak svoga sina sa ocem druge djevojke koju Asad i ne poznaje.

Nakon iznenadne očeve smrti cijelo selo počinje podsjećati Asada na njegov amanet ocu, a do tada dosadna svakodnevnica u selu, postaje dinamično i komično razotkrivanje svih likova i njihovih individualnih priča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM