Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Fikreta Hasanbegović prijavila zeta policiji u Kiseljaku: Kćerku mi je ’oteo’ muškarac koji je od nje stariji 35 godina

Pročitajte i ovo

Policija u Kiseljaku utvrđuje činjenice u vezi s obiteljskom dramom u kojoj se našla Fikreta Hasanbegović iz Visokog, kojoj se mlađa, 22-godišnja kćerka udala za 35 godina starijeg muškarca. Dok majka tvrdi da je njena kćerka navodno oteta, zarobljena i zlostavljana, kćerka je policiji prijavljivala majku za uznemiravanje, tvrdeći da je sve laž, da je slobodna, te da majka pokušava sve kako bi je rastavila od supruga,prenosi Dnevni avaz.

Doživjela šok

Fikreta Hasanbegović obratila se redakciji „Dnevnog avaza“ i ispričala da je njena agonija počela 3. prosinca, kada joj je, nakon više dana izbivanja od kuće, kćerka poslala poruku da se udala.

– On je nazvao i rekao da ima 32 godine, da posjeduje kuću, da je vozač autobusa i da će doći po njene stvari. Međutim, kad su došli, ja sam doživjela šok jer sam vidjela čovjeka koji ima blizu 60 godina. Rekla sam: „Šta si to uradila“, ona je samo pogledala, a on je uzeo nju za ramena i odveo je u auto. Ja nisam imala vremena reagirati. Šta je „njegovih“ žena prošlo kroz policiju. Posljednja je pobjegla od njega. Mala (kćerka, op.a.) ima mirovinu, angažirali su odvjetnika i uspjeli su mi oteti pola mirovine – kazala je Fikreta.

Ona tvrdi da neće odustati od svoje kćerke, za koju sumnja da je pod velikim utjecajem čovjeka s kojim živi. Fikreta je sačuvala snimak njihovog telefonskog razgovora, a u kojem na kraju njena kćerka kaže: “Moram prekinuti, on ide.“

Majka napominje da njen zet, sa svojim sinovima, onemogućava da obitelj priđe kući i da kontaktira s njenom kćerkom. Svaki pokušaj kontakta završi pozivanjem policije.

Prijava koju je Hasanbegović podnijela

– Policija brzo reagira na njihov poziv, a na moje ne reagira nikad. Razlog je to, kažu u policiji, što je ona punoljetna. Mi nju želimo izolirati da ide na vještačenje. On sad govori da sam je tukla, svi u našem selu znaju kakva sam majka. Bojim se za svoju kćerku, čudno se ponaša, kao da je pod nekim sihrima – utvrdila je Fikreta.

Dala izjavu

U telefonskom razgovoru, Fikretina kćerka (identitet poznat redakciji) kazala je da je davala izjavu u policiji kada je u prosincu smještena na Neuropsihijatriju.

– U policiji su mi rekli da ne kontaktiram s njom dok se sve ne riješi na sudu. Kada sam davala izjavu u prosincu zajedno s njom, kad su oni mene uzeli i smjestili u bolnicu, tada joj je inspektor kazao: „Vaša kćerka nije oteta, ona nije prisiljena i nije seksualno iskorištavana.“ Majka je kod sebe imala tu neku vodu, htjela me, valjda, posuti, ali je to krim-inspektor policije u Kiseljaku spriječio. Ona je našla i neke ljude koji su dolazili na vrata da me ukradu. Sve te izjave otišle su u Tužilaštvo i mi čekamo da se to na sudu riješi – kaže Fikretina kćerka.

Dodala je da je dolazio i socijalni radnik i rekao za nju da je vesela i zdrava.

– Majci su samo problem godine između supruga i mene- kazala je kćerka, koju zastupa odvjetnica Nada Filipović iz Sarajeva,piše Avaz.

Upoznati sa slučajem

Fikreta Hasanbegović je 10. svibnja, putem odvjetnika Keme Kapura, Policijskoj upravi u Kiseljaku predala prijavu protiv zeta.

– S navedenim slučajem upoznati su službenici PS Kiseljak, koji poduzimanju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji sa Centrom za socijalni rad i nadležnim tužiteljstvom – kazao je kratko za Avaz Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:avaz.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Zbog prodaje lošeg goriva naftaši u BiH kažnjeni sa 300.000 KM

Na benzinskim pumpama u Srpskoj od početka ove godine uzeto je ukupno 835 uzoraka goriva, a laboratorijskim analizama je...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo