FBiH bi nakon osam godina mogla dobiti rukovodstvo

Federacija Bosne i Hercegovine mogla bi narednog tjedna dobiti novo rukovodstvo nakon osam godina.

Iako se očekivalo da sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije bude narednih dana, još uvijek nije jasno kada bi se to moglo dogoditi i hoće li žalba Zlatana Begića usporiti proces imenovanja rukovodstva Federacije.

Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo je kandidaturu Refika Lende, Lidije Bradare i Igora Stojanovića. Čeka se sjednica na kojoj bi ovo rukovodstvo bilo potvrđeno.

SIP je ovjerio kandidatske liste za izbor predsjednika i dva potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, te ih uputio Parlamentu Federacije, što u elektronskoj formi što pismenim putem, kažu u SIP-u.

Neslužbeno jedna žalba je otišla Sudu BiH i to ona Zlatana Begića. Razlog za Begićevu žalbu je to što je SIP ranije odbio njegovu kandidaturu za potpredsjednika Federacije iz reda Ostalih.

Begić danas nije odgovarao na pozive, a rok za žalbe ističe večeras u ponoć. Iako su ovjerene liste upućene prije dva dana, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije kaže za televiziju BHRT.

Mirjana Marinković – Lepić, predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH objašnjavala je kako SIP nije dostavio konačnu listu kandidata za predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Sjednica Zastupničkog doma će biti zakazana u rokovima i u skladu s procedurama utvrđenim važećim propisima. Na mail šefova Klubova stigao je poziv za kolegij u ponedjeljak, te shodno tome kažu očekuju vanrednu sjednicu tijekom narednog tjedna kako bi se imenovalo novo rukovodstvo Federacije.

Još je nekoliko dana ostalo da se prebroje ruke podrške za novi sastav Vlade Federacije, kao i one koje će podržati predsjednika i dva potpredsjednika.

Za sada su svi scenariji mogući. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zambijski mediji: Protiv uhićenih Hrvata podignuta je nova optužnica, evo detalja

Intervju s prof. Olgom Krezić, voditeljicom Viteških akorda: “Pjevanje je dar Božji”