ETNO SELO “ČARDACI”: Književna večer uz Martinu Mlinarević Sopta

Poznata književnica i kolumnistkinja Martina Mlinarević Sopta u srijedu, 21. listopada 2015. gostuje u Vitezu u Etno selu “Čardaci”, točnije u pivnici “Kod crnog mačka” .

Književna večer počinje u 19 sati.


Martina Mlinarević Sopta (Bosna i Hercegovina, 14. Svibnja 1982. – Ljubuški) , kolumnist, pjesnik i društveno angažirani aktivist.

Rođena u skromnoj kršćanskoj obitelji. Završila je studij engleskog jezika u Mostaru, a danas živi i radi u Širokom Brijegu, gdje vodi centar za strane jezike. Pisanjem se bavi od malena, tijekom studija bila je glavna urednica studentskog časopisa. Preko ljeta je honorarno radila na Radio Ljubuškom, potom dvije godine u Dnevnom listu kao dopisnica iz Zapadno-hercegovačke županije. U svojim studentskim danima bila je aktivna kao pokretač i urednik studentskog časopisa, surađivala s brojnim tiskanim medijima, radila na radiju.

Danas je poznata kao društveni aktivist i kolumnist na nekoliko zvučnijih portala: index.hr, buka.ba, poskok.ba. Uređivala i vodila dijalošku emisiju za srednjoškolce “Dvije škole pod jednim krovom“ na Face TV-u. Pisala je kolumne za poskok.ba, pod pseudonimom Oldskul, jer je uredništvo smatralo da u Hercegovini žensko s imenom i prezimenom neće moći dugo pisati. Pisala je o temama lokalnog karaktera. Danas i dalje piše za Index.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Udruga umirovljenika “Busovača”: Upis za nabavku ogrjevnog drveta

Na području Federacije BiH 74 prometne nesreće