Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

EKSKLUZIVNO: Što će biti s Vitezitom? Propala još jedna prodaja?

Pročitajte i ovo

U Općinskom sudu u Travniku, u odsustvu stečajnog suca Ive Žabića jučer je održana nova, šesta po redu javna prodaja imovine stečajnog dužnika PS Vitezit- u stečaju (LOT -1) metodom usmenog javnog nadmetanja, piše viteški.ba.

Iako su postojala nagađanja kako bi, nakon nekoliko neuspjelih prodaja, ova, šesta mogla konačno imati sretan završetak, takav scenarij je ipak izostao. Podsjetimo, ranije je kao najozbiljniji kupac figurirao hrvatski poduzetnik Zvonko Zubak koji je i bio odabran kao kupac, no nekoliko puta, u ostavljenom vremenskom roku, nije uplatio iznos od oko 10 milijuna KM, koliko je dogovorena cijena LOT-a 1 te se svaki putem prodaja oglašavala kao neuspjela.

Jučer su ponovno kao kupci spominjani određeni poduzetnici iz Republike Hrvatske te domaći investitori te bh. tvornice namjenske industrije, no, kako je konstatirala stečajna upraviteljica, koja je vodila šestu prodaju, Behrija Huseinbegović, zainteresirani kupci nisu položili depozit i prodaja je oglašena neuspjelom.

„Danas se pojavio jedan zainteresirani kupac koji nije uplatio depozit te je prodaja proglašena neuspjelom“, navela je stečajna upraviteljica govoreći za portal viteški.ba te dodala kako očekuje da će odbor povjeritelja stečajnog dužnika uskoro raspisati novi natječaj za prodaju PS Vitezit- u stečaju prema LOT-u 1.Pravni zastupnik Ante Kovača, koji je zainteresiran kupiti PS Vitezit, Bruno Božić uložit će prigovor na današnji zapisnik, najavljeno je na kraju prodaje.

Portal viteški.ba kontaktirao je Antu Kovača, državljanina BiH i Republike Hrvatske rođenog u Livnu, s adresom u Republici Hrvatskoj koji je rekao:

„Ja sam danas bio u svojstvu kupca Vitezita, ne kao potencijalni kupac. Isto tako, u zapisniku su konstatirane netočne tvrdnje. Naime, ja nisam nikako mogao, uplatiti depozit jer nisu postojale mogućnosti, što sam provjerio putem dvije banke u Hrvatskoj gdje imam otvorene račune. Obje banke su mi izdale potvrde da sam ja u namjeri konvertirao novac u KM, no prema podacima iz Oglasa o javnoj prodaju uplate nije bilo moguće izvršiti jer je račun naveden u oglasu validan samo za uplate iz BiH. Kako ja nemam račun otvoren u BiH jednostavno bio sam spriječen uplatiti depozit. Budući da današnju prodaju nije vodio stečajni sudac, za što smatram da je neprihvatljivo, angažirao sam odvjetnika Božića kojemu je bilo zabranjeno uložiti prigovor na današnju javnu prodaju. Današnjoj prodaji sam pristupio u dobroj vjeri i namjeri jer sam jedino ja htio uplatiti depozit. Ja sam tražio i od stečajne upravnice da mi hitno dostavi potrebne instrukcije za uplatu iz Republike Hrvatske međutim ona se oglušila na to, iz meni nepoznatih razloga. Njen interes bi trebao biti da unovči imovinu i namiri potraživanja vjerovnika. Osobno sam stava da ovo ročište treba ponoviti uz to da mi se da rok da uplatim novac sa svim potrebnim podacima za tu aktivnost“, rekao je Ante Kovač, inače dragovoljac Domovinskog rata koji naglašava da je prijatelj BiH te da ima prijatelje u svim narodima i nacijama. Potvrdio je kako je dostavio i validno pismo namjere.

„Osobno sam obišao Vitezit, utvrdio da je stanje kaotično, a stava sam kako tvrtka ima potencijal i da nije smjela biti dovedena u stanje u kojemu se nalazi. U vođenju tvrtke bilo je puno neregularnih radnji, a većina službi PS Vitezit su loše, firma je pokradena i devastirana. No, ostajem i dalje u namjeri da kupim Vitezit, da tvrtku razvijam, da pogone moderniziramo i unaprijedimo. Kupac bi bila fizička osoba Ante Kovač, a moja namjera je u BiH osnovati tvrtku sa sjedištem u Travniku, koja bi u nazivu ostavila Vitezit i osigurala sve potrebno za rad te posebno vodila pozornost da bude potpora razvitku lokalne zajednice u cjelini“, zaključuje Kovač i govori kako će se, u slučaju nedobivanja instrukcija za uplatu iz RH, obratiti Vladi Federacije BiH.

Izvor: Viteški.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Političari traže da se SFF održava nekoliko puta godišnje kako bi skrenuo pažnju javnosti s afera

Glavna tema u bh. medijima ovih dana je svakako Sarajevo Film Festival koji je zasjenio sve afere političara koje...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo