spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

“Državni lopov” stiže u Busovaču!

Nusmir Muharemović je s još dvojicom kolega, Irfanom Kasumovićem i Mirzom Mušijom, napravio odličnu komediju koja je do sada odigrana skoro stotinu puta u BiH ali i šire.

Naime, radi se o komediji DRŽAVNI LOPOV, koju je napisao Fadil Hadžić, veliki komediograf i osnivač zagrebačkog Kerempuha. Predstava ove godine slavi svoj deseti rođendan, što je čini jednom od najstarijih živih predstava u BiH. Rađena je u nezavisnoj produkciji TEATRA Zenica.

Komedija “Državni lopov” priča je o dvojici zatvorenika sudbinski vezanih za istu ćeliju. Jedan je državni lopov, a drugi sitni – ženidbeni varalica. I kao što to obično biva, zub se uvijek oštri nad onim najslabijim, sitnim, nemoćnim, dok “krupne zvijeri” prođu nekažnjeno.

Kiki – ženidbeni varalica, Jozo – zatvorski čuvar te bivši i budući političar Marko, tzv. “državni lopov”, koji sve radi “legalno i po zakonu”, publiku nasmiju do suza.

Ova tri glumca na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku koja gleda predstavu nasmije i opusti. Osim što ih veže iskreno prijateljstvo, odlikuje ih i pozitivna energija na sceni, povjerenje, te vrhunski profesionalizam.

Predstava je do sada igrala u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, između ostalog tu su: Sarajevo, Jajce, Zenica, Split, Makarska, Metković, Bar, Virpazar, Varaždin, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Nikšić, Tešanj, Zavidovići, Kakanj, Visoko, Kalesija, Banovići, Hadžići, i mnogi drugi gradovi.

Kao jedini BiH predstavnik sudjelovali su na festivalu “Barski ljetopis” u Baru (Crna Gora) u srpnju prošle godine. Uskoro idu na veliku turneju po Crnoj Gori, ali prije toga su odlučili posjetiti naše kino u Busovači i prirediti Vam nezaboravnu večer uz puno smijeha i zabave.

Predstava će biti odigrana u dvorani kina Theatre, 17. studenog 2015. godine, u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 KM možete već sada kupiti u našem kinu (kod konobara u caffeu kina).

Sve informacije ili rezervacije ulaznica možete izvršiti i na broj telefona 063/799-267 te putem FB profila i stranice kina Theatre, ili na mail [email protected].

Budite nam dragi gosti i uživajte u večeri punoj smijeha i zabave u kinu Theatre! 🙂

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti