spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Društvenim aktivizmom protiv ovisnosti: U Busovači održana javna tribina

U utorak, 28. studenog 2023., Općina Busovača bila je domaćin javne tribine u sklopu projekta “Društvenim aktivizmom protiv ovisnosti”. Ova inicijativa okupila je stručne predavačice, pedagoginje Ivanelu Brković i Tanju Znahor, u velikoj dvorani općinske zgrade.

Tijekom tribine, stručnjakinje su obradile niz tema koje sežu od utjecaja ovisnosti na mozak i tijelo, opasnosti zloupotrebe sredstava ovisnosti, do strategija izbjegavanja rizičnog ponašanja. Poseban naglasak stavljen je na suvremeni fenomen “ekranizma”, istražujući modernu ovisnost o ekranima, mobilnim telefonima i drugim digitalnim uređajima.

Aktivna rasprava, koja je privukla dvadesetak sudionika, dodala je dinamiku tribini, omogućavajući zajedničko dijeljenje iskustava i ideja. Tribina je postavljena kao interaktivno okruženje, potičući sudionike da iznose vlastita stajališta i sudjeluju u održavanju zajedničke svijesti o ovisnostima.

Uz tribinu, postavljena je izložba fotografija s posebnim fokusom na prevenciju ovisnosti. Fotografije su pružile vizualni prikaz važnosti borbe protiv ovisnosti u lokalnoj zajednici.

Kao nadopuna tribini, Fotoklub Busovača će ugostiti interaktivne radionice za učenike, pružajući im sigurno okruženje za razgovor i učenje o prevenciji ovisnosti. Radionice će obuhvatiti vježbe igranja uloga, rasprave i igre, stvarajući angažirano okruženje za učenje i razvoj.

Projekt, financiran od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, ostvaruje suradnju s relevantnim institucijama i školama na području općine Busovača. Dugoročni cilj projekta, tijekom iduće godine, uključuje uspostavu programa vršnjačke podrške. Ova inicijativa ima za cilj pružiti učenicima priliku da međusobno podržavaju, potičući ih da izbjegnu ovisnosti i grade održive zajednice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM