spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Dramatični prizori iz Hrvatske: Tuča izazvala kaos na cestama, rušila se stabla, poplavljeni podrumi…

Snažno nevrijeme praćeno obilnom tučom pogodilo je Zagorje, a snimke i fotografije koje nam šalju čitatelji potvrđuju razmjere katastrofe.  

Na području od Kumrovca do Velikog Trgovišća došlo je do veće količine oborina u obliku tuče i kiše. Tuča veličine lješnjaka-oraha padala je na području Zagorskih Sela, Jezera Klanječkog i Zaboka. U Zagorskim Selima ima nanosa šljunka na cesti. Prema svjedocima nanosi tuče na cestama su visine i nekoliko desetaka centimetara.

– Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je dojave zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i Kumrovcu. Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci – objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Dojave građana odnosile su se na poplavljene podrumske prostorije, naviranje oborinskih voda, tuču i veće količine oborina na cestama (Klanjec, Kumrovec, Zagorska Sela, Veliko Trgovišće).

U Stubičkim Toplicama stablo je palo na električne vodove. Vatrogasne postrojbe i dežurni ophodari na ŽUC su na mjestima pogođenim nevremenom te pokušavaju otkloniti štetu.​ŽC 112 Zagreb također je zaprimio više dojava građana vezanih uz grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom, koje je zahvatilo zapadni dio Zagrebačke županije.

Najviše je bilo pogođeno područje Jastrebarskog, naselja Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić, gdje je tuča oštetila više krovova obiteljskih kuća.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti