spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

DRAMA NA GRANICI: Migrant pucao na hrvatsku specijalnu policiju

Incident na granici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine je zabrinuo lokalne vlasti i sigurnosne agencije nakon što su specijalci, koji čuvaju granicu, prijavili da su bili izloženi pucnjavi od strane skupine migranata.

Prema pouzdanim izvorima Jutarnjeg lista, incident se dogodio jučer popodne kada su specijalci, smješteni na području Karlovačke županije, pokušali odvratiti grupu migranata prema granici s Bosnom i Hercegovinom. Prva prijava o ovom događaju pristigla je u PU Karlovačku oko 15:40 sati.

Mjesto gdje se incident dogodio, Koranski Lug, nalazi se na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom, u blizini sela Bogovolje koje je nedavno posjetio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Ovo područje je početna točka migrantske rute kroz Hrvatsku, a prema informacijama, migrantska skupina je pokušala ilegalno ući u Republiku Hrvatsku.

Još uvijek nije poznato tko je ispalio pucanj prema specijalcima. Ova situacija trenutno se istražuje od strane policije iz obje države.

Specijalci iz Osijeka nisu vidjeli tko je pucao, ali su čuli zvuk pucnja iz vatrenog oružja i zvuk zrna koje je pogodilo granu u krošnji na hrvatskoj strani granice, u neposrednoj blizini hrvatskih policajaca.

Također, istoga popodneva, specijalci iz Splita, koji također dežuraju na granici, prijavili su da su čuli još dva pucnja na bosanskohercegovačkoj strani granice, iako nisu primijetili da su pucnjevi bili usmjereni prema njima.

Unatoč pojačanom priljevu migranata ove godine i njihovim ilegalnim ulascima u Hrvatsku, do sada nije zabilježen nijedan ozbiljniji incident ili kazneno djelo koje bi bili počinili migranti. Međutim, ovaj incident podiže ozbiljna pitanja o sigurnosti na granici.

Policija intenzivno istražuje ovaj događaj, a više informacija bit će dostupno nakon završetka istrage. Jutarnji list je uputio upit PU Karlovačkoj kako bi dobio dodatne informacije o incidentu i čeka na odgovor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM