Sinoć je u iznimno toplom ozračju ispunjenog prostora kino dvorane Theatar, Napretkovog doma u Busovači, Udruga oboljelih od poliomyelitisa/povrede mozga i kičmene moždine Srednjobosanskog kantona – predstavila knjigu svoga člana Dragana Čobanovića pod nazivom: “Oteto zaboravu – Gusti Grab”.

O knjizi su osobito nadahnuto govorili recenzenti dr. Ivo Miro Jović, Anto Stanić i Mladen Molinar, predsjednik Udruge, a sve je vrlo živo i emotivno vodila urednica knjige Branka Jukić. Ulomke iz djela čitali su Sanja Strukar Križanac i Mirjana Jezildžić, a svoje dojmove su na koncu s publikom podijelili predsjednik FBIH Marinko Čavara i ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi KSB Nikola Grubešić.

Od ranijih šest zbirki poezije Dragana Čobanovića, ova je knjiga različita po izričaju, jer se radi o prozi, ali možda čak i o “poeziji u prozi”. Ona je do sada i najbolje što je izašlo ispod pera njegovog – ustvrdio je dr. Ivo Miro Jović i prava je sreća da se Dragan odlučio ispričati nam, ispripovjediti, oteti od zaborava ono iz svoga mjesta i života što je proživio. Tako jasno, jezgrovijetno, konkretno kazati nešto u stotinjak stranica teksta i da djeluje oteto zaboravu, svakako je poseban domen ove knjige koja svojim toplim vezom sjećanja priča naprosto svoje vrijeme i događaje u njemu, autobiografski, ali pomalo samozatajno. Ova knjiga na poseban način potpuno dotiče i opušta čitatelja uvodeći ga u onaj čudesni svijet u kom sve izgleda poznato, poželjno i trajno.

Jednom riječju možemo mirno, s Brankom Jukić slutiti, da će ova Draganova knjiga čitatelja prosto natjerati na preispitivanje vlastite savjesti i u konačnom probuditi u njemu stupanj samokritičnosti, te učiniti od nas samih zadovoljnijeg i sretnijeg čovjeka u ovim tužnim vremenima kad se sve mjeri količinom novca i slave.

Nakon devet godina rada Projekt “Senzomotorička integracija” dobio je ovim romanom najljepšu potvrdu ispunjenja očekivanih rezultata, a sve zahvaljujući financijskoj potpori Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku i Ministarstva zdravstva KSB – potpisao je riječju nakladnika predsjednik Udruge Malden Malinar. (Josip Kurevija)dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu2dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu3dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu5dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu6dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu7dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu8dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu9dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu10dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu11dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu12dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu1dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu13dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu15dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu16dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu17dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu20dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu21dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu24dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu25dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu26dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu27dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu29dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu30dragan-cobanovic-gusti-grab-oteto-zaboravu31

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.