Petak, 2 prosinca, 2022

Dova i kamen temeljac na novoj džamiji u Kaćunima

Pročitajte i ovo

Jučer je u Kaćunima proučena dova i upriličen prigodan program u povodu početka radova na izgradnji nove džamije.

Program za mnoštvo okupljenih vjernika i uglednika iz društvenog, gospodarskog i političkog života Busovače i susjednih općina počeo je oko 14 i 30 sati. Uz imame MIZ Busovača programu je nazočio i travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović. Investitor kao i izvođač radova je obitelj Nijaza i Senada Ormana uz sve ljude dobre volje koji odluče pomoći izgradnju ove prelijepe džamije.

Džemat Kaćuni nalazi se u južnom dijelu busovačke općine na magistralnom putu Busovača – Kiseljak. Obuhvaća tri naselja – Kaćuni, Mehurići i Podstijena koji broje nešto manje od 500 domaćinstava. Sadašnja džamija u Kaćunima sagrađena je davne 1968. godine, a obnovljena 1998. godine. Imamsku službu u ovom džematu vrši Enijad ef. Mekić. Uz džamiju, kaćunski džemat ima i nadaleko poznatu tekiju naziva Mesudija koja je u vlasništvu obitelji Hadžimejlić. Sagrađena je prije 15-ak godina i najveća je na Balkanu. Uz to, džemat posjeduje i mesdžid s mektebom i gasulhanom u Mehuriću, imamsku kuću s mektebom i gasulhanom u Kaćunima te mezarja Ferhati, Vodice, Kaćuni i Mehurić.

Pogledajte nekoliko fotografija koje smo preuzeli sa službene stranice poduzeća Orman d.o.o.:

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo