spot_img

Domaći proizvođači protiv zabrane izvoza mlijeka, kažu da ga ima dovoljno

 

 

-Mi smo protiv zabrane izvoza mlijeka, a prvenstveno želimo zadržati tradicionalno dobre partnerske odnose sa Srbijom, Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom – poručili su iz Udruge poljoprivrednih proizvođača – mljekara RS-a reagirajući na informaciju koja se pojavila u javnosti da su neki od trgovačkih lanaca u RS-u uputili dopis Ministarstvu trgovine i turizma RS-a da se u BiH uvede zabrana izvoza mlijeka.

– U spomenute države najviše izvozimo mlijeko. Kao što smo mogli vidjeti od nadležnih institucija, priopćeno je da će mlijeka biti dovoljno, tako da nema potrebe za bilo kakvim zabranama izvoza. Još bismo se osvrnuli na prethodno razdoblje, kada je mlijeka bilo u ogromnim količinama. Tada smo tražili zabranu uvoza, ali nitko nije reagirao pa nema potrebe ni sada zabranjivati izvoz.

Dakle, zaključak je da trenutačno mlijeka ima dovoljno, a što će biti u budućnosti, to ne možemo predvidjeti – priopćili su iz Udruge poljoprivrednih proizvođača – mljekara RS-a, napomenuvši da su svoj stav proslijedili Ministarstvu trgovine i turizma RS-a i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a, piše Srpskainfo.com.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti