Djevojčica živi sa srcem izvan grudnog koša

Virsaviya Borun-Goncharova rođena je s izuzetno rijetkim stanjem. Još dok je bila u maternici, njena se rebra i trbušni mišići nisu pravilno oblikovali.

Kao rezultat toga, 11-godišnjakinja iz Floride živi sa srcem koje se razvilo izvan njenih grudi.

Kad je Virsaviyina majka Dari bila trudna, rečeno joj je da će njena kći vjerovatno umrijeti tijekom trudnoće ili odmah nakon poroda. No Virsaviya se suprotstavila takvim lošim predviđanjima i preživjela je. To je djevojčica koja uživa u pjevanju, plesanju i igranju sa svojim prijateljima.

– Ona je zaista čudo i volim je takvu kakva jest. Apsolutno je jedinstvena. Ona je jedna na milijun. Njen brat Ervin voli se približiti njenom srcu i dodirivati ga. Misli da je njeno srce nešto čarobno i lijepo – ispričala je ponosna mama.

Ovo stanje, nazvano Pentalogija Cantrella, pogađa samo jednu od milijun osoba. Iako to djevojčici ne uzrokuje bol, njeno srce je izloženo opasnosti jer leži odmah ispod površine kože. To znači da Virsaviya mora biti oprezna da ne ozlijedi prsa jer bi to moglo biti nevjerojatno ozbiljno ili čak fatalno. Da bi zaštitila srce i spriječila bilo kakve povrede, obično nosi pokrivač za prsa.

No Virsaviya također pati od konoventrikularnog VSD-a – srčane mane zbog koje ima rupu u srcu na mjestu gdje bi se trebali sastati dijelovi ventrikularnog septuma.

– Virsaviyi nije lako živjeti sa srcem na vanjskoj strani grudi jer je stvarno izloženo i krhko – ispričala je njezina mama te je priznala kako su i ona i djevojčica ponekad tjeskobne zbog toga,
prenosi Metro.

No Virsaviya kaže da, iako zna da njeno stanje ima značajne rizike, “ne dopušta da je sputava”.

– Ponekad može biti teško kad mi je nivo kisika nizak i osjećam vrtoglavicu. Ali volim ostati aktivna i pjevati i plesati sa svojim prijateljima. Moje srce je jednistveno – rekla je djevojčica.

https://www.instagram.com/p/CGaW79fnKyU/?utm_source=ig_embed

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kako potaknuti gubitak kilograma zimskim šetnjama?

BUSOVAČA: Pronađen kombi kojim je pobjegao dvostruki ubojica iz Zenice