Petak, 5 ožujka, 2021

Dio autoceste otvoren, pa zatvoren – Terzić odgovara: Pa što sad?

Pročitajte i ovo

Održane duhovne vježbe sestara klarisa na Brestovskom

Od 21. do 27. veljače u samostanu Sv. Klare u Brestovskom, sestrama klarisama duhovne vježbe održao je fra Ante...

Fotografija dana: Pobožnost Put križa na Čepu

Tijekom korizme, osim češćeg sudjelovanja u slavljima sakramenata, vjernički život katolika na ovim područjima kroz ovaj 40-dnevni hod ususret...

FOTO | Deponija građevinskog otpada u Donjoj Rovni

U inbox našeg portala dobili smo poruku zabrinutog građanina koji je želio skrenuti pozornost na sve veći problem divljih...
”Očekujemo u sljedećih nekoliko dana da dobijemo, već smo dobili dvije dozvole za najduže dionice, ostala je još ova mala dionica.”

U mjestu Vlakovo svečano je otvoren početak radova na izgradnji Sarajevske obilaznice. Projekta vrijednog 23 milijuna KM. Ako sve bude išlo po planu izvođača Euro-Asfalta do kraja građevinske sezone ova dionica bi trebala biti gotova.

I dok rukovodstvo Autocesta označava početak radova na Sarajevskoj, ne nazire se, ponovno, zakonito puštanje u promet Zeničke obilaznice, piše N1.

Skromno, kako kažu, zbog pandemije korona virusa, označen je početak radova na Sarajevskoj obilaznici. Početak radova označen je, ovaj put, bez radnih mašina, jer bi se s radovima zaista trebali početi u ožujku.

Ovom trasom automobili se još uvijek ne kreću iako je gradnja Zeničke zaobilaznice počela 2016. godine. U nju je uloženo blizu 225 milijuna eura, ali nisu pribavljene sve potrebne dozvole.

No to nije spriječilo nadležne da u promet puste dio autoceste, iako bez dozvole, po njemu su se kretala vozila, što je obustavljeno nakon izvještavanja N1.

- Advertisement -

Samo sedam dana nakon svečanog otvaranja zatvorena je za automobile. Politika je pobijedila struku u ovom slučaju, kaže profesor Munir Jahić.

”Iskren da budem, ova dionica kod Zenice, da me je netko pitao kao građevinca, dobro bih razmislio da li da ovu varijantu prihvatim, jer je vrlo složena. Složena je u izgradnji, a bit će složena i u eksploataciji”, ističe Jahić.

N1 je izvještavala da niti jedna od tri poddionice Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica te dio poddionice Gračanica – Tunel Zenica nema upotrebnu dozvolu, odnosno završen tehnički prijem. Danas, direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić kaže situacija je drugačija…

”Očekujemo u sljedećih nekoliko dana da dobijemo, već smo dobili dvije dozvole za najduže dionice, ostala je još ova mala dionica. (N1: U čemu je problem?) To su administrativne stvari koje ne bih danas o njima. Aktivni smo radimo, i vrlo brzo ćemo doći u poziciju pustimo”.

Zenička zaobilaznica jedan je od najkompleksnijih dijelova koridora 5C, na njoj se nalazi oko 50 objekata, i koštala je blizu 225 milijuna eura.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

FOTO: ‘Cataleya’ sutra počinje s radom, pogledajte ponudu!

Cvjećara 'Cataleya' svoje vrata otvorit će sutra. Kupcima je u moderno opremljenom i uređenom prostoru dostupna bogata ponuda cvijeća,...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo