Danas u Vitezu prezentacija Ljetne škole glume iz Busovače i Viteza

0
112
Ljetna škola glume u Busovači koju je organizirala udruga UZOR iz Busovače u partnerstvu s Gradskim kazalištem mladih Vitez danas će imati svoju prezentaciju u kazališnoj dvorani u Vitezu u okviru otvaranja 11. Dana kazališta “Vitez 2019” koje organizira Gradsko kazalište mladih Vitez iz Viteza. Program počinje u 19 sati.

Polaznici Ljetne škole glume iz Busovače i Viteza publici će se predstaviti kratkim prikazom onoga što su naučili tijekom ljeta na glumačkim radionicama koje je vodio diplomirani glumac Marko Mirković iz Viteza. Radionice su se održavale većim dijelom u Busovači u kino dvorani i prostorijama Gradske knjižnice Busovača te u kazališnoj dvorani u Vitezu. Nakon prezentacije rada Ljetne škole glume u Vitezu, ista će biti organizirana tijekom rujna u Busovači, a uz to će biti odigrana i kazališna predstava.

11 . Dane kazališta “Vitez 2019” otvara predstava “Lova iz snova”, uspješnica GKM-a Vitez

Predstava Lova iz Snova vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.

Režiju potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ Hrista Bojčeva. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin. Asistent režije je Bruno Grebenar, izvršni producent Ivan Sajević. Grafičko oblikovanje potpisuje Borislav Sučić, a na tehnici su Monika Maros i Sara Šantić.

Generalni pokrovitelj 11. Dana kazališta “Vitez 2019” je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB i resorni ministar Bojan Domić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here