Dan žalosti u Hrvatskoj: Potres je odnio sedam života

Stanovnici Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela u novu godinu ušli su kao u ratnim 90-tima. Ostali su bez domova, spavali su u šatorima, autima, prihvatnim centrima…

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti za žrtve potresa koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije. Poginulo je sedam ljudi, djevojčica (13), petero u Majskim Poljanama kod Gline, u Žažini je poginuo orguljaš u crkvi.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne može biti zabavnih priredbi, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe trebaju prilagoditi tako da emitiraju programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. Vlada je o proglašenju Dana žalosti odlučila na sjednici 30. prosinca, dan nakon razornog potresa u kojem je poginulo sedam ljudi, prenosi Hina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Novi detalji tragedije kraj Posušja: Još jedan mladić bio na slavlju, ali je otišao nakon ponoći. To mu je spasilo život

Kako živjeti sa spoznajom da nas čeka neizbježan kraj i pri tome ne prestati živjeti, raditi i zabavljati se