Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Crkva svetog Ante proglašena nacionalnim spomenikom u BiH

Pročitajte i ovo

Trinaesta sjednica Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika održana je 17. listopada 2022. godine.

Predsjedateljica Povjerenstva Anđelina Ošap Gaćanović i članovi Faruk Kapidžić i Zoran Mikulić donijeli su odluku o proglašenju katoličke crkve sv. Ante Padovanskog, općina Prnjavor, nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Članovi Povjerenstva razmatrali su i usvojili izmjenu i dopunu za ranije donesenu odluku za povijesnu građevinu – Cekovića kuću na Palama. Izmjena i dopuna navedene odluke odnosi se na kategorizaciju i redefiniranje mjera zaštite u skladu sa trenutnim stanjem ovog nacionalnog spomenika.

Na protekloj sjednici prema usvojenom dnevnom redu, doneseno je 37 odluka o neispunjavanju kriterija za proglašenje određenih dobara nacionalnim spomenikom BiH, a koja su se nalazila na Listi peticija Povjerenstva.

Članovi Povjerenstva su nakon valorizacije dobara, donijeli negativne odluke obzirom da dobra nisu ispunila kriterije propisane Pravilnikom o kriterijima vrednovanja, podjeli i kategorizaciji nacionalnih spomenika.

Od 18. listopada 2022. godine, predsjedatelj Povjerenstva je Zoran Mikulić na razdoblje od deset mjeseci, po sustavu rotacije, priopćeno je iz Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo