Čović ponovno izabran za predsjednika HNS-a BiH

19.01.2023., Mostar, Bosna i Hercegovina - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Covic govorio je na konferenciji za medije u Dom HDZ-a BiH nakon sastanka sa Radovanom Fuchsom, ministrom znanosti i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Hrvatski narodni sabor BiH jučer je u Mostaru za svog predsjednika većinom glasova ponovno izabrao za svog predsjednika Dragana Čovića.

Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održava se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a pozvana su 664 izaslanika te brojni gosti kako iz BiH tako i iz susjedne Hrvatske.

Na Saboru je usvojena Deklaracija HNS BiH, Demografska strategija Hrvata u BiH.

Deklaracija 11. zasjedanja sadrži osam točki i najvažniji je dokument zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Dokument se nastavlja na dosad usvojene deklaracije s ranijih zasjedanja i govori o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

Hrvatski narodni sabor BiH Deklaracijom s 11. zasjedanja još jednom potvrđuje i utvrđuje smjer djelovanja svih legitimnih političkih predstavnika Hrvata u idućem razdoblju, kao i do sada bit će obavezna za sve hrvatske legitimne političke predstavnike u BiH, navode iz HNS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO DANA | Varljivo vrijeme i promjenjivi uvjeti na Busovačkoj planini

Busovački film “Amanet” među najgledanijim u BiH