spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Čović: Federacija će za 15 dana dobiti novog premijera

Iako se koalicija stranaka okupljena oko Osmorke jučer i službeno raspala nakon što je SDP BiH priopćio da partnerom više ne smatraju stranku “Za nove generacije”.

Osim toga nije poznato hoće li Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a kao ni ta stranka, bez ZNG-a, uspjeti formirati federalnu vlast, ali i ostati dijelom “Sedmorke”, Dragan Čović tvrdi kako će Federacija kroz 15 dana imati novog premijera.

Ja vjerujem da ćemo mi imati novog premijera FBiH u narednih 15-tak dana i onda ostaje dio oko rasporeda resora. To ne bi smjelo trajati duže od 20-ak dana, rekao je Čović za RTV HB.

Govoreći o suradnji s Vladom Hrvatske naveo je kako je dogovoreno otvaranje konzulata Hrvatske u Orašju do travnja ove godine.

Čović je rekao da je s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem razgovarao o velikim projektima u području prometne i energetske infrastrukture i ekologije gdje postoji velika mogućnost povlačenja sredstava iz EU, s obzirom na to da je BiH stekla status kandidata za članstvo u Uniji.

Spomenuo je i južnu plinsku interkonekciju Hrvatske s BiH, kao temu o kojoj se razgovaralo. Najavio je i kako će nositelji izvršne vlasti u BiH za desetak dana biti u Hrvatskoj, prenosi RTVHB.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM