Čović: Blokiranje uspostave Vlade FBiH nikome neće ići u prilog

21.02.2023., Palata Republike Banjaluka (BiH) – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao sa predsjedavajucom Vijeca ministara BiH Borjanom Kristo i zamjenikom predsjedavajuceg Doma naroda Parlamentarne skupcine BiH Draganom Covicem. Sastanku prisustvovali Zoran Tegeltija, Sonja Vulic, Nikola Spiric i Radovan Viskovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
U Banjoj Luci je održan sastanak izaslanstava SNSD-a na čelu s Miloradom Dodikom, i HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom stranke Draganom Čovićem i predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Dodik je nakon sastanka poručio kako razgovori nikada nisu usmjereni protiv trećeg, te kako žele da što prije bude formirana Vlada Federacije BiH, prenosi RTRS.

Naveo je kako se želi postići usklađenost o proračunu BiH i da je na sastanku razgovano o razvojnim pitanjima.

O europskom putu i o 14 prioriteta treba razgovarati i vidjeti kako postići konsenzus. Međutim, treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička kako to smatra Johann Sattler, rekao je Dodik.

Čović je, pak, rekao kako vjeruje da će biti izraženija dinamika rada Vijeća ministara, naglasivši da je nužno da se sporna pitanja rješavaju dijalogom.

Čelnik HDZ-a BiH je rekao kako je suradnja ove dvije političke opcije na razini na kojoj su očekivali te da se radi o kontinuitetu suradnje.

Ima još tema koje su ostale iz prošlog vremena koje ćemo pokušati usuglasiti, rekao je Čović govoreći o novom Vijeća ministara.

Govoreći o vlasti u federaciji rekao je kako cijeli proces treba biti dinamičniji te je najavio nove razgovore.

Nikome unutar bošnjačke političke scene neće ići u prilog blokade oko Federacije. Uvjeren sam da će HDZ s partnerima pronaći dovoljno mudrosti, rekao je Čović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Konaković u Zagrebu govorio o tome kako nije fer da Hrvatima Bošnjaci biraju člana Predsjedništva

VIDEO: Veliko maskenbalsko kolo na pokladnoj zabavi u Ravni (Busovača)