spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Christian Schmidt poništio Zakon o nepokretnoj imovini RS-a

PIC je visokom predstavniku Christianu Schmidtu dao “zeleno svjetlo” da posegne za svojim ovlastima ako ne bude odluke Ustavnog suda i onemogući stupanje na snagu ovog zakona.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christan Schmidt nakon sastanka Vijeća za provedbu mira (PIC) poništio je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koji je na snagu trebao stupiti sutra.

Danas je izvanredno zasjedalo i Vijeće za implementaciju mira (PIC), a još prošli tjedan iz Ureda visokog predstavnika u BiH je zatraženo da Ustavni sud BiH hitno reagira kada je u pitanju ovaj zakon prije nego, kako navode iz OHR-a, “nastane nepopravljiva šteta”.

Kako doznake Klix.ba, PIC je visokom predstavniku Christianu Schmidtu dao “zeleno svjetlo” da posegne za svojim ovlastima ako ne bude odluke Ustavnog suda i onemogući stupanje na snagu ovog zakona.

Podsjetimo, zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su 28. prosinca prošle godine usvojili Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti u RS-u.

Isti takav zakon Ustavni sud BiH je stavio van snage na sjednici 22. rujna, odlučujući na osnovu apelacije šest izaslanika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ustavni sud BiH je naveo kako RS nema ustavnu nadležnost za reguliranje tog pitanja, jer se radi o nadležnosti države.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM