Četiri muškarca iz samoizolacije pokušala ući u BiH, čeka ih kazna od 2000 do 4000 KM

Četiri muškaraca s izrečenom mjerom samoizolacije su na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji pokušala napustiti zemlju, pa je policija za njih izdala prekršajne naloge kojima je predviđena novčana kazna od osam do 15 tisuća kuna, priopćila je u ponedjeljak PU.

Kako je priopćiča sisačko-moslavačka policija, prvi je slučaj kršenja mjera samoizolacije bio u petak 18. studenog, kada je na granični prijelaz u Hrvatskoj Kostajnici stiglo osobno vozilo zagrebačke registracije kojim je upravljao 73-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.

U nedjelju 20. studenog na izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu Jasenovac u osobnom vozilu zagrebačke registracije je bio 57-godišnji putnik kojemu je također izrečena mjera samoizolacije.

Na istom graničnom prijelazu sat kasnije na izlazak iz zemlje stiglo je osobno vozilo njemačke registracije kojim je upravljao 58-godišnjak, a s njim je bio i 23-godišnji putnik, obojica s izrečenom mjerom samoizolacije.

Visoke kazne im prijete zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kazna očekuje i 18-godišnjaka kojeg su u nedjelju u Zagrebačkoj ulici u Sisku policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili kao vozača osobnog vozila iako mu je također određena mjera samoizolacije.

Prekršajni nalog očekuje i 62-godišnjaka koji je u subotu, unatoč višestrukim upozorenjima zaposlenika u jednom petrinjskom trgovačkom centru, u više navrata skidao i na neprikladan način nosio zaštitnu masku, pa je udaljen iz trgovine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

TC Party organizira Adventsku zabavu, svi su dobrodošli!

Poznate nove cijene cigareta nekih proizvođača u BiH