Srijeda, 14 travnja, 2021

CEM TRAVNIK: “OSNAŽUJEMO MLADE AKTIVISTE U SREDNJOJ BOSNI”

Pročitajte i ovo

Nogometni sudac iz Gruda izvadio jezik i spasio nogometaša nakon što se srušio

Pobjednički gol u 68. minuti zabio je Goran Brkić, ali nažalost utakmicu su obilježile zastrašujuće scene u samoj završnici. Nogometaš...

VIDEO | Nogometaši Busovače današnju pobjedu posvetili Jozi Radošu

Danas je na stadionu u Busovači odigrana utakmica Druge lige FBiH- Zapad između ekipa domaćina NK Busovača i NK...

VIDEO: “Dođi u Busovaču ti namjerno svrati” …

Dođi u Busovaču” prva je autorska pjesma Vokalnog sastava “Ivančice i prijatelji” za koju je tekst i glazbu napisala prof....
Osnaživanje mladih u savjesne, odgovorne i aktivne članove zajednice, sposobne dostići svoj puni potencijal, cilj je programa „YOUth CAN“, kroz koji će Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika izgraditi kapacitete mladih u sedam općina SBK za pokretanje konkretnih promjena u njihovim zajednicama.

CEM je, kroz svoj dvadesettrogodišnji razvojni rad sa mladima, prepoznao njihov potencijal za izgradnju boljeg i pravednijeg društva i upravo su oni najvrijedniji resurs koje naše društvo posjeduje. Kako bismo ih osnažili u savjesne, odgovorne i aktivne članove zajednice, spremne i sposobne da svoj potencijal usmjere ka njenom razvoju i napretku, neophodno im je obezbijediti pristup razvojnim programima.

Upravo je „YOUth CAN“ program osnaživanja mladih lidera, koji je CEM osmislio tako da, kroz kombinaciju najefikasnijih metoda iz formalne i neformalne edukacije, te uz mentorstvo profesionalnih i certificiranih trenera, izgradi kapacitete mladih ljudi za pokretanje pozitivnih promjena u zajednici, rad na ličnom i socijalnom razvoju, samopouzdanju, razvijanju vrijednosti i stavova, te kreiranje zdravog i sigurnog okruženja za djecu i mlade, neophodnog za njihov razvoj.

Učesnici programa, mladi iz Travnika, Novog Travnika, Bugojna, Busovače, Viteza, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa imat će priliku za učenje, razmjenu iskustava, sklapanje prijateljstava, razvoj ideja, te planiranje i realizaciju konkretnih projekata u zajednicama, u skladu sa potrebama i problemima koje prepoznaju.

Centar za edukaciju mladih kroz ovaj program želi kreirati bazu mladih aktivista u Srednjobosanskom kantonu, koji će, svojim proaktivnim djelovanjem konstantno unapređivati svoju zajednicu i animirati svoje sugrađane, posebno mlade da i oni budu dio pozitivnih promjena.

CEM poziva mlade uzrasta od 18 do 25 godina, iz navedenih općina da se prijave za učešće u ovom programu i postanu dio promjene. Informacije o programu i prijavama možete pronaći na linku: cem.ba/youth-can/.

- Advertisement -

CEM realizuje „YOUth CAN“ program u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Sponzorirana objava

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo