Čavara će sudjelovati na svjetskom samitu vlada u Dubaiju

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara sudjelovat će na Svjetskom samitu vlada, jednom od najvećih globalnih foruma o poboljšanju života stanovništva i budućnosti država, koji će se od 13. do 15. veljače ove godine održati u Dubaiju.

Čavara, koji u Dubai putuje na poziv ministra digitalne ekonomije i vještačke inteligencije Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalnog direktora Svjetskog samita vlada Omara Sultana Al Olama, pridružit će se liderima država i vlada, vodećim parlamentarcima, donositeljima odluka i ekspertima iz 190 država svijeta, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Dodaje se kako će Svjetski samit vlada u Dubaiju, kao jedinstvena platforma za dijalog o oblikovanju budućnosti čovječanstva, biti prilika da svjetski lideri razmijene mišljenja i stavove o najvažnijim pitanjima današnjice, kao i da odrede prioritete u rješavanju ključnih globalnih problema.

U proteklom desetljeću Svjetski samit vlada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ugostio je, između ostalih, 44. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obamu, generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa, generalnu direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinu Georgievu, generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, predsjednicu Europske centralne banke Christine Lagarde, globalnog poduzetnika Elona Muska i mnoge druge svjetske lidere, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U 85. godini života preminuo Mirko Badrov iz Busovače

“Naložim im vatru, vozim do škole – mi smo obitelj”: Učitelj Marko, tri učenika i to je cijela škola