spot_img

Busovljak Dražen Akrap: Uspješan biciklist i sportaš, spreman za najzahtjevniju trku Jahorina Trail spektakla

Busovljak Dražen Akrap, profesionalni vojnik Oružanih snaga BiH, poznat je kao uspješan biciklist i trkač. Ove godine, Dražen će sudjelovati na prestižnoj Jahorina Trail utrci, poznatoj po svojoj epskoj dužini od 160 kilometara i nevjerojatnih 7700 metara uspona.

EPSKIH 100 MILJA

Jahorina Trail utrka od 160 kilometara, poznata kao jedna od najzahtjevnijih trka, počinje na Prijevoru u srcu planine Maglić. Trasa prolazi kroz spektakularne pejzaže, prelazeći preko Trnovačkog jezera, planina Volujak i Lebrnik, koje nude prekrasan pogled na Tjentište, Sutjesku, Bio i Zelengoru. Staza vodi sudionike do Kotlanice i Stirinskog jezera, a potom do najvišeg vrha Treskavice, Dokovog tornja, na 2.086 metara nadmorske visine. Odatle, trkači kreću na veliki uspon prema Olimpijskoj planini Jahorina, s ciljem na stazi Poljica.

Ova ULTRA trka prelazi najviše i najzahtjevnije planine Bosne i Hercegovine, smještene u alpskom pejzažu. Namijenjena je isključivo sudionicima s najboljim prethodnim rezultatima, iza kojih stoje ogromni napori i neizmjereno iskustvo.

FOTO: Arhiv, Dražen na jednoj biciklističkoj utrci

U izjavi za portal grad-busovaca.com, Dražen Akrap je podijelio svoje misli i osjećaje vezane za nadolazeću utrku:

“KONAČNO patnja, bol, krv, znoj, jesam li dovoljno hrabar za ovo, nema mjesta za strah i neuspjeh. Bolit će… pa nek’ boli, da ne boli, svi bi bili heroji. Snažni POKAZUJU, slabi pričaju. Nije mi čar u POBJEDI nego u BORBI. 160km, 7700 metara uspona – cilj mi je da završim za 25 sati s što manje odmora, a od tih 25 sati, 8 sati se trči po noći što će biti još zanimljivije jer volim izazove i proći mjesta koja će me motivirati da ne stajem.”

Našem Draženu želimo mnogo sreće i uspjeha u ovom natjecanju. U njegov odličan izbor i sposobnosti ne sumnjamo!

Dolina Heroja te čeka, Dražene!

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti