Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Busovljak Danijel Lovrić sudjelovao na Svjetskom trofeju harmonike u Portugalu

Pročitajte i ovo

HT ERONET sponzor eventa Connecto 2021.

HT ERONET je i ove, baš kao i prethodnih godina, dao potporu poslovnom eventu Connecto 2021., koji se od...

FOTO: SPEKTAKL U DRINOVCIMA, VIŠE OD 10 TISUĆA LJUDI PJEVALO S THOMPSONOM

U Drinovcima pokraj Gruda Marko Perković Thompson održao je spektakularni koncert na kojem se okupilo više od 10 tisuća...

Bugojno na meti Inzkova zakona zbog promocije ratnih zločinaca

I jučer je javnost u Bosni i Hercegovini bila duboko zapetljana u rat i njegove posljedice nakon odluke odlazećeg...
Studenti Muzičke akademije u Sarajevu Azmir Halilović, Danijel Lovrić i Asmir Hamzić u klasi prof. Belme Šarančić Nahodović uzeli su sudjelovanje na 69. Svjetskom trofeju harmonike koji je ove godine održan u Louleu, Portugal u razdoblju od 3. – 10. 11. 2019. godine.

Natječući se se kao trio Inat u kategoriji Senior chamber classique sa kamernim sastavima iz Rusije, Ukrajine, Kine, Poljske i Hrvatske studenti su osvojili treće mjesto i pehar. Azmir Halilović je pobijedio u kategoriji Accordion singer i osvojio pehar. Ocjenjivao ih je petnaesteročlani žiri svjetskih eminentnih pedagoga i izvođača. Značajan rezultat ostvario je i učenik Srednje glazbene škole “Jakov Gotovac” iz Novog Travnika, Mihael Baškarad u klasi prof.Emira Smajiša koji je u kategoriji Masters osvojio 19. mjesto.

Od osnivanja pa do danas, ovaj trio je sudjelovao na mnogim natjecanjima, a kao neke od zapaženih nagrada koje su do sada osvojili izdvajaju: 1. mjesto na Internacionalnom natjecanju u Slavonskom Brodu, Hrvatska, 1. mjesto na Internacionalnom natjecanju u Tivtu, Crna Gora, 4. mjesto na jednom od najprestižnijih harmonikaških natjecanja u Castelfidardu, Italija i sada 3. mjesto na Svjetskom trofeju harmonike u Portugalu.

Muzička akademija u Sarajevu je po prvi put imala svog izaslanika na natjecanju. Profesorica Belma Šarančić Nahodović je predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao član žirija u prestižnoj kategoriji Svjetskog trofeja, Senior classique.

Trophée Mondial de l’Accordéon osnovan je davne 1951. godine u organizaciji Confederation Mondiale de l Accordeon, a za glazbene kritičare jedan je od najprestižnijih događaja u umjetnosti sviranja harmonike. Sedam dana trajanja događaja bilo je ispunjeno koncertima, Masterclassovima, konferencijama i nastupima najboljih harmonikaša svijeta.

Izuzetnu podršku na putovanju na natjecanje u Portugal pružili su restoran Sarajevo Inn Grunewald i vlasnik Mirsad Fikić, Dina Ušanović, Munib i Kasim Preljević.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

FOTO | Otvoren najslađi kutak u našem gradu – palačinkarnica “Mljac – mljac”

U subotu 12. lipnja, na adresi Branitelja Domovine bb, svoja je vrata svečano otvorila palačinkarnica "Mljac-mljac". Ovo je prva...
- Marketing -

Posljednje objavljeno

Pojačan promet na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu. Zbog visokih...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo