spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Busovljaci Andreas Vidović i Dorian Lovrić na Europskom kupu “Zagreb OPEN 2024.” u Zagrebu

Dvojica talentiranih Busovljaka, Andreas Vidović i Dorian Lovrić, zaljubljenika u borilačke vještine, inače članovi prestižnog Kick box kluba “Vitez”, boravili su protekli vikend na Europskom kupu “Zagreb OPEN 2024.” u Zagrebu gdje su ostvarili zapažene rezultate. Andreas je u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto, dok je Dorian, unatoč snažnoj borbi, ovog puta naišao na jačeg protivnika.

Intervju s Dorianom Lovrićem
Kakvi su vaši utisci nakon natjecanja?

“Nažalost, natjecanje nije prošlo kako sam očekivao. Borio sam se protiv borca iz Moldavije koji je bio kondiciono spremniji i zasluženo pobijedio. Iako sam vodio, pad kondicije tijekom meča koštao me pobjede. Svako natjecanje i svaka borba donesu mi puno iskustva i znanja za budućnost, što znači da moram još više trenirati i zalagati se.”

Kako biste ocijenili organizaciju natjecanja?

“Organizacija je bila na visokom nivou, definitivno najjače natjecanje na kojem je naš klub nastupao. Održano je u Areni Zagreb s preko 2400 boraca iz cijele Europe.”

Kako vidite svoj napredak?

“Moj napredak je definitivno vidljiv u odnosu na prethodne borbe, što je potvrdio i moj trener. Iz svake borbe izvučem maksimum korisnih stvari za budućnost. Za ovu borbu iskoristio sam prethodna znanja i iskustva, što se pokazalo u ringu.”

Što biste rekli o kickboxu općenito?

“Preporučujem svima da dođu na naše treninge kickboxa. Mnogi ne znaju što je kickbox i smatraju ga krvoločnim sportom. Međutim, to je prelijep sport koji jača tijelo i um, pruža samopouzdanje, disciplinu, prijateljstva, samokontrolu i mnoge druge pozitivne stvari.”

Intervju s Andreasom Vidovićem
Kako se osjećate nakon svog prvog natjecanja?

“Moj prvi turnir bio je nešto neopisivo. Zaljubio sam se u ovaj sport i treniram nepuna tri mjeseca. Nisam imao pravu percepciju kako turnir izgleda ‘uživo’. Dao sam sve od sebe i osvojio treće mjesto u dvije discipline, iako smatram da mogu puno bolje.”

Kakvi su vaši planovi i ciljevi?

“Prostora za napredak ima i moram trenirati više i jače. Želim postati državni prvak u svojoj kategoriji. To mi je trenutni cilj.”

Poruka za prijatelje i potencijalne članove kluba?

“Pozivam sve svoje prijatelje da nam se pridruže i otkriju ljepotu ovog sporta.”

Ova dva mlada borca iz Busovlja pokazala su veliku strast i predanost sportu, noseći kući ne samo medalje već i dragocjena iskustva i lekcije za budućnost. Njihov duh i zalaganje inspiracija su mnogima i dokaz su da se upornost i trud uvijek isplate.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti