Busovačka književnica Sadeta Hodžić svoju prvu knjigu promovirala u Kiseljaku

Sadeta Hodžić, mlada, pozitivna Busovka, velika zaljubljenica u jezik i književnost odnedavno je i književnica.

Velika ljubav koju od djetinjstva gaji prema knjigama sada je pretočena u vlastito književno djelo, zbirku poezije za djecu nazvanu “Kako je cvijeće dobilo boje”. Sadeta je odnedavno i nastavnica bosanskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi “Kiseljak 1” te je svoju prvu knjigu, osim u Zenici, sinoć promovirala i u Kiseljaku.

Kako je kazala, i sama je ostala iznenađena posjetom i brojem ljudi koji su došli u Vakufsko-administrativni centar kako bi podržali njen rad pogotovo kada u obzir uzme činjenicu da prije godinu i pol u ovoj općini nije poznavala doslovno nikoga. Njenu energiju i ljubav prema poslu koji radi a posebno prema pisanoj riječi osjetili su mnogi među kojima, oni najvažniji, djeca, njeni učenici kojih je, što je posebno pohvalno, na promociji bilo mnogo.

Dio njih, Sadeta je uključila i u sami program promocije te su učenici pjevali, recitirali te pljeskom dokazivali ponos na svoju nastavnicu.

Ponos na Sadetu kao i na njeno djelo pokazali su i kolege te direktor škole Nermin Merhemić kojemu je autorica, za potrebe školske knjižnice, poklonila nekoliko primjeraka svoje knjige.

U onom stručnom dijelu, u ulozi recezenata odnosno promotora nastupile su profesorice Zehra Šljivo, te sa pedagoškog aspekta Azra Litrić. Publici se kroz recitaciju nekoliko pjesama predstavila učiteljica Aida Medić dok je program moderirao prof. Neđad Topalović.

Inače, Sadeta piše poeziju i prozu i već je nagrađivana za svoj rad. Radila je i kao radiovoditeljica i urednica programa na radiju.

Knjiga je prije svega namijenjena djeci ali i svima onima koji bi na najljepši mogući način voljeli prisjetiti se djetinjstva, otkrivanja svijeta na onaj najnaivniji i najiskreniji način.

Promociju je organizirala Bošnjačka zajednica kulture Preporod, općinski odbor Kiseljak na čelu sa Benjaminom Mujićem. Učenici gore spomenute škole bili su uključeni i u glazbeni program promocije te su između ostalih izvedbi uglazbili i jednu od Sadetinih pjesama.

IZVOR: Artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

McDonald’s ponovno kreće s radom u BiH!?

FBiH: Svim parovima osigurana besplatna biomedicinski potpomognuta oplodnja