Busovača: Održana 3. međunarodna smotra folklora “Srce Središnje Bosne”

Jučer, 12. rujna 2015., Busovača, barem na kratko, postala je veliko folklorno središte. HKD “Napredak” iz Busovače organizirao je treću međunarodnu smotru folklora “Srce Središnje Bosne”.

Kao i prethodne dvije godine i sinoć je gradska športska dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a više od 200 folkloraša iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije predstavilo se busovačkoj publici.

Nakon svečanoga mimohoda i svete mise u crkvi sv. Ante Padovanskog, smotru je pozdravnim govorom otvorila gđa Mirjana Plavčić, predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača, a Josip Križanović, predsjednik HKD-a “Napredak” Busovača, pozdravio je posjetitelje i goste te im zaželio ugodan boravak u Busovači.

Ove godine na smotri su se predstavili HFD “Jadro” (Solin, Republika Hrvatska), HŠKK “Busovača” (Beč, Austrija), HKUD “Biloševica” (Široki Brijeg), HKUD “Bećarac” (Lepenica), HKD “Napredak” (Vitez), te folklorni sastav i ženska i muška izvorna pjevačka skupina HKD “Napredak” Busovača.

U trosatnom programu više od 2000 posjetitelja svaki nastup folkloraša ispratilo je gromoglasnim pljeskom. HKD “Napredak” Busovača je još jednom pokazao kako središnja Bosna ima izuzetnu brigu o tradicijskoj kulturi, a ovakvi događaji uljepšavat će početak jeseni u ovim krajevima sve dok bude zanimanja kod publike.

VIDEO SNIMAK SMOTRE MOŽETE NARUČITI NA BROJ TEL: 062 495 919 (Robert Marić)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Košarkaška reprezentacija BiH

Težak poraz BiH na kraju nastupa na Eurobasketu

Fra Tomislav Trogrlić

Preminuo fra Tomislav Trogrlić