Srijeda, 6 srpnja, 2022

Busovača: Održana 3. međunarodna smotra folklora “Srce Središnje Bosne”

Pročitajte i ovo

Jučer, 12. rujna 2015., Busovača, barem na kratko, postala je veliko folklorno središte. HKD “Napredak” iz Busovače organizirao je treću međunarodnu smotru folklora “Srce Središnje Bosne”.

Kao i prethodne dvije godine i sinoć je gradska športska dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a više od 200 folkloraša iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije predstavilo se busovačkoj publici.

Nakon svečanoga mimohoda i svete mise u crkvi sv. Ante Padovanskog, smotru je pozdravnim govorom otvorila gđa Mirjana Plavčić, predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača, a Josip Križanović, predsjednik HKD-a “Napredak” Busovača, pozdravio je posjetitelje i goste te im zaželio ugodan boravak u Busovači.

Ove godine na smotri su se predstavili HFD “Jadro” (Solin, Republika Hrvatska), HŠKK “Busovača” (Beč, Austrija), HKUD “Biloševica” (Široki Brijeg), HKUD “Bećarac” (Lepenica), HKD “Napredak” (Vitez), te folklorni sastav i ženska i muška izvorna pjevačka skupina HKD “Napredak” Busovača.

U trosatnom programu više od 2000 posjetitelja svaki nastup folkloraša ispratilo je gromoglasnim pljeskom. HKD “Napredak” Busovača je još jednom pokazao kako središnja Bosna ima izuzetnu brigu o tradicijskoj kulturi, a ovakvi događaji uljepšavat će početak jeseni u ovim krajevima sve dok bude zanimanja kod publike.

VIDEO SNIMAK SMOTRE MOŽETE NARUČITI NA BROJ TEL: 062 495 919 (Robert Marić)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Jeste li znali? Poslodavac u FBiH je dužan omogućiti radniku četiri slobodna radna dana zbog vjerskih praznika

Poslodavac u FBiH dužan je radniku omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih praznika od kojeg su dva...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo