spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Busovača: Obilježena 34. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ-a BiH

Danas, 25. veljače, navršava se 34 godine od utemeljenja Općinske organizacije Hrvatske Demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Busovači, stožerne i najsnažnije stranke hrvatskog naroda u BiH.

Tim povodom, izaslanstvo OO HDZ-a BiH Busovača zajedno s članovima Kluba utemeljitelja, članicama OO Zajednice žena, članovima OO Mladeži, predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te svim drugim članovima i simpatizerima položilo je vijenac na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Busovači.

Predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić, u ime Općinskog odbora, čestitala je 34. obljetnicu svim članovima i simpatizerima, uz zahvalu na predanoj borbi i zalaganju pri ostvarivanju stranačkih ciljeva na prostoru Busovače, na dobrobit svih žitelja ove općine.

„Danas, kada OO HDZ-a BiH Busovača obilježava 34. obljetnicu utemeljenja, posebnu zahvalnost dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima, hrabrim domoljubima i utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice BiH. Snaga HDZ-a BiH ogleda se u dosljednoj, vjerodostojnoj i ustrajnoj političkoj borbi za ostvarivanje vitalnih interesa Hrvata u BiH i stvaranju uvjeta za sveopći boljitak svakog pojedinca i naroda u cjelini“, poručila je predsjednica Plavčić.

„Općinska organizacija HDZ-a BiH u Busovači i dalje će dostojanstveno i predano obavljati svoje radne i političke zadaće koje će dati doprinos razvitku naše lokalne zajednice, jačanju naše političke organizacije i cjelokupnog hrvatskog naroda“, kazala je predsjednica Plavčić.
Nakon povijesnog čina osnutka Hrvatske demokratske zajednice 17. lipnja 1989. godine, stranka se naglo razvijala. Povećavao se broj članova, što je nametnulo potrebu i stvorilo uvjete za održavanje I. općeg sabora 24. i 25. veljače 1990. godine. To je bio i neposredan povod za upisivanje i većeg broja Busovljaka u članstvo, a odlukom Općinske organizacije, na taj datum se obilježava dan utemeljenja HDZ-a BiH u Busovači.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM