spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

BUSOVAČA: Karla Relota, studentica edukacijske rehabilitacije (defektologije) – “Rado ću pomoći djeci pri individualnom radu”

Busovka Karla Relota, studentica je druge godine studija edukacijske rehabilitacije (defektologije) na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru.

Karla je, budući da naš grad nema ni jednog defektologa, ni centar sa sličnom ulogom, odlučila svoje znanje koje je stekla na fakultetu kroz razne prakse (vrtići, škole, bolnice i rehabilitacijski centri)  podijeliti s roditeljima i djecom, s namjerom da im olakša svakodnevnicu.

“Moj zadatak je da svakom roditelju pomognem na način da
njihovo dijete bude prihvaćeno u društvu te da naučimo djecu
da su i sa svojim teškoćama posebna kao i to da mogu biti uspješna. To podrazumijeva djecu sa bilo kakvim teškoćama . autizam, ADHD, CP, intelektualne teškoće i sl.”

Rad s djecom je, naglašava Karla, besplatan. Ona bi bila dostupna svakog školskog dana za bilo kakvu pomoć (savjet za rad, online pomaganje pri obavljanju školskih zadataka, izrada didaktičkih materijala za laški i brži uspjeh djeteta).

Rad će se odvijati u prostorijama udruge UZOR ili po dogovoru,  kroz radionice, upoznavanja učenika ali i kroz individualni rad, s obzirom da se djeca ponekad ne mogu koncentrirati na rad dok su u skupini.

Ovo je doista lijepa gesta, a posebno nam je drago da naši mladi studenti imaju osjećaja za potrebe  u društvu! U razgovoru s Karlom doznali smo da joj je velika motivacija i podrška tijekom studiranaj od samog početka bio brat – Petar Relota – kojemu posvećuje svaki naredni uspjeh!

Kontakt telefon: Karla Relota063 335 920

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM