spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Busovača dočekuje još jedan vrijedan projekt: JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar ulaže 200.000 KM u obnovu

Općina Busovača uskoro će biti obogaćena realizacijom još jednog značajnog projekta. JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar pokrenulo je inicijativu za obnovu i uređenje zgrade koja je domaćin ključnim operativnim i servisnim centrima u općini.

Zgrada koja će biti predmet obnove uključuje urede Operativnog centra JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, poslovnicu Opskrbe Busovača, Službu za zapošljavanje ŽSB – poslovnicu Busovača, te Zavod za zdravstveno osiguranje ŽSB – poslovnicu Busovača. Ovaj projekt ne samo da će obogatiti vizualni identitet Busovače, već će pružiti i poboljšane radne uvjete za zaposlenike ovih institucija.

S ukupnom investicijom od približno 200.000 KM, JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar demonstrira svoju predanost zajednici, preuzimajući ulogu glavnog nositelja i financijera projekta. Sredstva su alocirana u dvije faze, pri čemu prva faza obuhvaća zamjenu krova i uređenje interijera s budžetom od 170.000 KM, dok druga faza uključuje obnovu fasade s dodatnim 30.000 KM.

No, projekt ne staje na obnovi same zgrade. Planirano je i uređenje vanjskog prostora, uključujući parking i pristupne ulice, s financiranjem iz Proračuna Općine Busovača. Ove nadogradnje ne samo da će poboljšati estetiku i funkcionalnost, već će i doprinijeti boljoj organizaciji i dostupnosti usluga za građane Busovače.

Inicijativa JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za obnovu i uređenje ključnih gradskih objekata odražava širi trend razvoja i ulaganja u lokalne zajednice, istovremeno potičući gospodarski rast i socijalnu koheziju. Dok Busovača nastavlja graditi svoju budućnost, ovakvi projekti su ključni za stvaranje svjetlije i prosperitetnije zajednice za sve njene stanovnike.

FOTO: grad-busovaca.com / Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti