spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Buran vikend u KSB: Droga, narušavanje javnog reda i mira i 21 prometna nesreća!

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je šest kaznenih djela.

1. travnja 2024. godine oko 18:20 sati u mjestu Potkraj, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Kiseljak izvršili su kontrolu osobnog automobila marke V

W Golf kojim je upravljao E.B., rođen 1993. godine iz Sarajeva. Tom prilikom kod njega je pronađena određena količina bijele praškaste tvari za koju se sumnja da je opojna droga speed.

2. travnja 2024. godine oko 00:55 sati u mjestu Okuka, općina Travnik, policijski službenici Policijske stanice Travnik izvršili su kontrolu osobnog automobila marke BMW kojim je upravljao S.L., rođen 1987. godine iz Novog Travnika. Tom prilikom on je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste tvari za koju se sumnja da je opojna droga speed.
U suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 21 prometna nesreća u kojima je osam osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Zbog različitih prekršaja iz područja prometa uručeno je ukupno 444 prekršajna naloga, od kojih je 59 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, koji su evidentirani mobilnim i stacionarnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 21 vozač, od kojih je šest vozača zadržano u policijskim postajama do otrežnjenja zbog prisutnosti alkohola u organizmu iznad 1,5 promila.

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa je isključeno pet vozila.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti