spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

BuFEST: Večeras u Busovači sjajna predstava za djecu – “Kamen mudrosti” DIS teatra

Sjajna predstava za djecu dolazi nam ovog utorka u Busovaču na 4. izdanje Busovačkog kazališnog festivala BuFEST.

“Kamen mudrosti” odlična je igrarija banjalučkog DIS teatra, koju će publika imati priliku pogledati ovoga utorka, 15. 11, s početkom u 18 sati, u kino dvorani Theatre. Cijena ulaznice je 3 KM.

Naizgled naivna i nimalo zahtjevna priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući, skriva u sebi plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju (put kroz šumu) moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu.

Predstava ne docira, nego kroz ležernu i zabavnu igru, koja svoj uzor ima u commedii dell’arte, pokušava osvijestiti djeci moralne, etičke, ali i egzistencijalne dileme koje ih prate u životu.

Autorica teksta je Zvjezdana Magelan, a režiju potpisuje Novica Bogdanović. U predstavi igraju: Anando Čenić, Ognjen Bogdanović, Jelena Marković i Anja Banjac.

Podsjetimo, ovogodišnji Busovački kazališni festival BuFEST svečano je otvoren u četvrtak, 10. 11. 2022., vrhunskom izvedbom predstave “Taximetar”. Odlična reakacija publike nakon predstave te puna dvorana potvrda su nastavka razvoja kazališnog života i kazališne priče u Busovači.

FOTO: Predstava “Taximetar” otvorila 4. Busovački kazališni festival BuFEST

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM