Bravoooo: Busovka Martina Čondra najbolja sportašica Kantona Središnja Bosna za 2022. godinu!

Talentirana busovačka biciklistkinja Martina Čondra na 20. jubilarnom Izboru najuspješnijih sportaša i sportskih ekipa Kantona Središnja Bosna izabrana je za najbolju sportašicu! Izbor je održan u petak u novotravničkom domu kulture uz prisustvo od nekoliko stotina sportaša, sportskih djelatnika, osoba iz javnog života i drugih posjetitelja.

Prisutne su pozdravili i poželjeli im dobrodošlicu Mirsad Ibrišimbegović, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Drago Suban, predsjednik Ocjenjivačkog suda, Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik i Nusret Baručija, pomoćnik ministra za mlade, kulturu, sport i informiranje KSB.

Titulama najboljih u 2022. godini okitili su se Kemal Šahović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT„ Travnik i Martina Čondra, članica biciklističkog kluba „Uspon“ Busovača.

U izjavi za naš portal, naša talentirana biciklistkinja Martina Čondra naglasila je kako joj je ova nagrada ugodno iznenađenje, ali i veliko priznanje.

“Jedno vrlo ugodno iznenađenje. Proglašena sam za najbolju sportašicu SBK/KSB za 2022.godinu. 🎉 Prije svega, zahvaljujem se svom ocu koji je najviše vjerovao u mene i moje sposobnosti, koje su se već u samom početku bavljenja biciklizmom pokazale dostojnim ovakvih priznanja. Hvala i Sportskom savezu Busovača koji je u meni prepoznao potencijal te me nominirao za sportašicu kantona. Također, hvala i predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, ministrici financija Mirjani Plavčić, načelniku Asimu Mekiću, ali i mojim dragim sugrađanima, ponajviše Draganu Blaževiću, Željku Grubešiću, Daliboru Šušnji, Žarku Akrapu te Dariu Plavčiću, koji je ujedno zaslužan za moju medijsku potporu. Bez ovih ljudi moj uspjeh ne bi bio na ovakav način i na ovakvom nivou nagrađen”, naglasila je Martina u izjavi za grad-busovaca.com portal te naglasila:

“Kroz mnogo uspona i padova tokom nepune dvije godine u biciklizmu, jedino što čovjeka drži da ostane na istome putu, da teži napretku su volja, želja te mentalna stabilnost, pogotovo u ovakvoj vrsti sporta u kojem na startnoj crti stojiš pored dugogodišnjih vrhunskih sportaša. Iskrene čestitke ostalim nagrađenim sportašima u SBK, kao i u Općini Busovača koja posjeduje ogroman potencijal za razne sportove. Ova dva priznanja su mi dodatna potpora te motivacija za što većim i boljim uspjehom, a vjerujem da rezultati neće izostati”.

Podsjetimo, na izboru za najboljeg sportaša Općine Busovača za 2022. godinu najbolja sportašica je bila upravo Martina Čondra, a nakon titule najbolje u Busovači uslijedila je i titula najbolje u Kantonu Središnja Bosna, što je uistinu veliko i značajno priznanje. Naravno, ovo priznanje i poticaj za još bolje rezultate u budućnosti.

Dio nagrana i medalja koje je Martina osvojila tijekom 2022. i 2021. godine

Ostali nagrađeni

Najuspješniji sportaš u kategoriji ekipnih sportova je Dino Alkić, član Košarkaškog kluba „Promo-Donji Vakuf“, a Marina Lukić iz Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno je najuspješnija sportašica ekipnih sportova.

U kategoriji juniora/ki, za najuspješnije su proglašeni Kenan Šiljak i Sara Hodžić, oboje članovi Karate kluba „Travnik GS-TMT“ Travnik, dok su u kategoriji najuspješniji juniora/ka u ekipnim sportovima proglašeni David Marković, član Nogometnog kluba „Romari“ Vitez i Marija Rajić, članica Odbojkaškog kluba „Vitez“ Vitez.

Za najuspješnijeg kadeta proglašen je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS-TMT„ Travnik, a najuspješnija kadetkinja je Patricija Jurišić, članica Karate kluba „Kumite“ Jajce. U kategoriji kadeta/kinja u ekipnim sportovima najuspješniji su Martin Sivonjić iz Nogometnog kluba „Jajce“ i Lejla Roković ,članica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno.

Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Laris Bešić, član Karate kluba „Mladost“ Vitez, a najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je Mujo Bevrnja, član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Bugojno.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Adnan Arnautović, trener Karate kluba „Travnik GS-TMT“ Travnik, a Semir Vrban, trener Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno, je najuspješniji trener iz ekipnih sportova.

Najuspješnije ekipe su timovi Košarkaškog kluba „Promo Donji Vakuf“ i Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Bugojno.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa Nogometnog kluba „Romari” Vitez, dok je najuspješnija juniorska ekipa u ženskoj konkurenciji ekipa Odbojkaškog kluba „Vitez”, Vitez.

Kada su u pitanju kadateske ekipe najuspješnije su Nogometni klub „Jajce“ u muškoj i Ženski nogometni klub „Iskra“ Bugojno u ženskoj konkurenciji.

Najuspješnija ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem je Klub sjedeće odbojke “Iskra” Bugojno.

Posebno priznanje sportistima i sportskim ekipama dodijeljeno je Ženskom rukometnom klubu „Sloga 2013“ Gornji Vakuf-Uskoplje i Salihu Haliloviću, članu Karate kluba „Travnik GS-TMT“.

Nagrade za životno djelo za organizacijski i sistematski rad u sportu dodijeljene su Besimu Terziću, Enesu Krajišniku i Smailu Hodžiću, posthumno.

Također su dodijeljene Zlatne, Srebrene i Bronzane plakete Sportskog saveza SBK/KSB.

Zlatne plakete dodijeljene su Stonoteniskom klubu „Borac“ Travnik, Nogometnom klubu „Travnik“ i Berku Topaloviću.

Srebrena plaketa dodijeljena je Mladenu Periću posthumno, a bronzana plaketa Kemalu Šerifoviću.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašena je Dina Arnautović.

Posebna priznanja sportistima i sportskim organizacijama dodijeljena su: ŽRK „Sloga 2013″, Gornji Vakuf-Uskoplje, Salihu Haliloviću, Ameru Perendi, Amiru Šećiboviću, UG „PRONT“ Novi Travnik i Zrinki Jerković.

Povelje Sporskog saveza SBK/KSB dodijeljene su Nenadu Rajiću i BK „Sabahudin Duzić-Tetak“.

U zabavnom programu sudjelovali su Vokalni sastav „Lašvanske dive“, Limena glazba „Lašva“ Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i Petra Baškarad, članica Osnovne glazbene škole “Jakov Gotovac” iz Novog Travnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Busovača: Nagradna igra u povodu Međunarodnog dana žena

Zbog kiše prijeti urušavanje grobnica