Bradara očekuje brzu uspostavu Vlade FBiH, Lendo najavio blokade

Novoimenovana predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara izjavila je kako će koristiti sve što su demokratska načela tijekom konzultacija oko uspostave vlasti u Federaciji BiH.

Na nama je da se okrenemo budućnosti i da krenemo u uspostavu izvršne vlasti. Od srijede kreću rokovi za konzultacije vezano za izbor premijera i cijele Vlade FBiH. Ustav je tu jasan, Vladu imenuje predsjednik Federacije, a suglasnost daju dva potpredsjednika, rekla je Bradara novinarima nakon što je Zastupnički dom Parlamenta FBiH potvrdio njezino imenovanje, prenosi Fena.

Podsjetila je kako je pozicija predsjednika Federacije BiH više protokolarna, a u svakom slučaju je, kako kaže, i politička.

Nastojat ću da ova pozicija postane i životna. Uvijek je teško u takvom spoju političkih odnosa okrenuti se životu. Mislim da BiH zaslužuje priliku. Mi je imamo. Nama su potrebne promjene za budućnost i vjerujem da ih možemo početi provoditi. Ovo je zahtjevna i časna pozicija za koju sam sigurna da ću opravdati povjerenje koje mi je dano. BiH je složena zemlja, komplicirana u svakom pogledu, ali vjerujem da ćemo uz razgovore što prije krenuti u uspostavu vlasti, poručila je Bradara.

S druge strane jedan od potpredsjednika Federacije, Refik Lendo (SDA), poručio je kako neće podržati prijedlog da premijer Federacije BiH bude predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić. 

Vjerojatno se u tom slučaju nećemo uspjeti dogovoriti. Neću podržati Vladu na čelu s Nikšićem, istaknuo je Lendo, te podsjetio da o sastavu nove Vlade FBiH odlučuju predsjednik i dva potpredsjednika FBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Čudo u Turskoj: Konj izvučen živ iz ruševina, proveo tri tjedna (VIDEO)

Može li se u Federaciji u mirovinu prije 65. godine života i sa manje od 40 godina staža?