spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Bradara očekuje brzu uspostavu Vlade FBiH, Lendo najavio blokade

Novoimenovana predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara izjavila je kako će koristiti sve što su demokratska načela tijekom konzultacija oko uspostave vlasti u Federaciji BiH.

Na nama je da se okrenemo budućnosti i da krenemo u uspostavu izvršne vlasti. Od srijede kreću rokovi za konzultacije vezano za izbor premijera i cijele Vlade FBiH. Ustav je tu jasan, Vladu imenuje predsjednik Federacije, a suglasnost daju dva potpredsjednika, rekla je Bradara novinarima nakon što je Zastupnički dom Parlamenta FBiH potvrdio njezino imenovanje, prenosi Fena.

Podsjetila je kako je pozicija predsjednika Federacije BiH više protokolarna, a u svakom slučaju je, kako kaže, i politička.

Nastojat ću da ova pozicija postane i životna. Uvijek je teško u takvom spoju političkih odnosa okrenuti se životu. Mislim da BiH zaslužuje priliku. Mi je imamo. Nama su potrebne promjene za budućnost i vjerujem da ih možemo početi provoditi. Ovo je zahtjevna i časna pozicija za koju sam sigurna da ću opravdati povjerenje koje mi je dano. BiH je složena zemlja, komplicirana u svakom pogledu, ali vjerujem da ćemo uz razgovore što prije krenuti u uspostavu vlasti, poručila je Bradara.

S druge strane jedan od potpredsjednika Federacije, Refik Lendo (SDA), poručio je kako neće podržati prijedlog da premijer Federacije BiH bude predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić. 

Vjerojatno se u tom slučaju nećemo uspjeti dogovoriti. Neću podržati Vladu na čelu s Nikšićem, istaknuo je Lendo, te podsjetio da o sastavu nove Vlade FBiH odlučuju predsjednik i dva potpredsjednika FBiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM