Bivši provalnik otkrio trikove kako se zaštititi od kradljivaca

Bivši provalnik otkrio je trikove kako se zaštititi od kradljivaca, a njegovi savjeti zlata su vrijedni za sve one koji odlaze na ljetovanja i ostavljaju svoje domove zbog čega je broj provala u porastu.

Michael Fraser, stručnjak za sigurnost, koji je i sam bio provalnik, otkrio je kako zaštititi kuću kada vas nema ili pak tijekom noći kada spavate. Jedna od važnijih stvari je da pazite gdje držite kalendar.

Nikako ga nemojte držati kraj prozora, pogotovo ako na njemu označavate datume, jer će provalnici znati kada niste kod kuće. Ako imate dvije brave na vratima, obavezno ih koristite.

– Provalnik može lako provjeriti jesu li obje brave zaključane tako da stavi stopalo prema vratima i gurne ga, ako se pomakne znači da jedna brava nije zaključana – kaže Michael Fraser.

Dodaje i kako obavezno morate pratiti znakove psa ako ga imate jer oni nisu besmisleni, ali i pasa u susjedstvu. Također, potrebno je uložiti u sigurnost kuće poput zvona s kamerama.

– Provalnik će doći u kuću koja nije ni na koji način osigurana. Što više uložite u osiguranje, veća je šansa da će vašu kuću zaobići – kaže Fraser.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

KOMUNALAC BUSOVAČA Obavijest za stanovništvo

F&Ž – Runkel: Oglas za posao