Biokšić za Ero.tel nakon sastanka u Vladi FBiH: Predstavnici Glencora hitno dolaze u Sarajevo, sutra konačna odluka

0
46
Predsjednik Neovisnog sindikata radnika Aluminija Romeo Biokšić rekao je za Ero.tel nakon sastanka u Vladi FBiH kako se intenzivno radi na rješenju problema kojim bi se izbjeglo gašenje mostarskog giganta.

– Rečeno nam je kako sutra žurno dolaze predstavnici Glencora u Sarajevo s kojima će se razgovarati o njihovoj poziciji u Aluminiju, a danas je sastanak sa potencijalnim arapskim investitorima koji su također zainteresirani za Aluminiji. Na tome sastanku su i predstavnici malih dioničara. Očekujemo da će u konačnici biti pronađeno rješenje i kako tvornica neće biti ugašena – rekao je Biokšić za Ero.tel.

Dodao je kako nitko niti jednom rečenom nije spomenuo mogućnost gašenja proizvodnje u Aluminiju, što je pozitivan znak i poruka da se o tome ne razmišlja.

– Premijer Novalić, kao i ministrica Miličević su pokazali dobru volju da se pronađe barem privremeno rješenje za nastavak rada Aluminija, odnosno, dobije vrijeme za promjene koje će tvrtku izvući iz konstantne krize. Svi su suglasni u tome da se radna mjesta moraju sačuvati, da se problem ne smije prelomiti preko leđa radnika i vjerujem kako ćemo u tome uspjeti – poručio je naš sugovornik.

Najavljeno je kako će Vlada Federacije i sutra zasjedati, a glavna tema sjednice će biti rješenje za Aluminiji. Očekuje se kako će svi akteri priči prihvatiti rješenje kojim će se osigurati polugodišnja opskrba električnom energijom mostarskoj tvornici, a zatim krenuti u korjenite promjene.

AU: M.K./Ero.tel