spot_img

Bila je jedna od najvećih zvijezda bivše zemlje, a njena tragična smrt u 37. godini je sve šokirala

Na jučerašnji dan prije 46 godina u stravičnoj prometnoj nesreći preminula je Silvana Armenulić, jedna od najpopularnijih pjevačica bivše države, čiji je život opisan i u filmskom hitu “Toma” Dragana Bjelogrlića.  

Silvana je preminula u 37. godini u automobilskoj nesreći na  autocesti Beograd-Niš, kod mjesta Kolari, a u toj nesreći je poginula i njezina sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio auto.

Istraga i rekonstrukcija nesreće doveli su do zaključka kako se vozilo u kojem su bili Silvana, njezina sestra i Rade Jašarević, kretalo brzinom od 150 km/h i iznenada je u jednom trenutku vozilo skrenulo u suprotnu traku i došlo je do sudara, a kamion koji je dolazi iz suprotnog smjera nije stigao ne vrijeme zakočiti.

– Svi smo bili iznenađeni što je Rade sjeo za volan. On je uvijek spavao kad ga netko vozi, stalno je bio umoran i neispavan. Također, bio je plašljiv i loš vozač. Silvani je, sigurno, bilo dosta loše kad je njemu ustupila – ispričao je jednom prilikom glazbenik Ljubiša Pavković. Naime, Silvana je prije polaska na put imala glavobolju i nije se osjećala dobro i zato je vozačko mjesto prepustila Jašareviću. Poslije su se pojavile određena nagađanja kako ova prometna nesreća nije bila nesretan slučaj i mnogi su bili uvjereni kako se radi o planiranom ubojstvu.

Te godine je Silvana bila na meti brojnih kritika jer se u novogodišnjem programu pojavila u kupaćem kostimu, a pisalo se i kako je neposredno prije nesreće imala problema i s jednim službenikom državne sigurnosti koji je navodno pokazivao simpatije prema Silvani i nije mogao prihvatiti što ga je odbijala jer je bila u braku s tenisačem Radmilom Armenulićem.

Na društvenim mrežama je isplivala stara fotografija s mjesta nesreće na kojoj se jasno vidi potpuno smrskan automobil u kojem je bila nesretna pjevačica.
Silvana i Toma Zdravković upoznali tako što ga je, tada 19-godišnja pjevačica, srela promrzlog na klupi u Leskovcu, a nakon što joj je on priznao da voli pjevati, odvela ga je na svoj nastup. I sama je tada bila ne početku karijere, a Tomi je pomogla da se probije. Kako smo mogli i vidjeti u filmu, Toma je cijelo vrijeme bio nesretno zaljubljen u Silvanu.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti