spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

BIHAMK | Stanje na cestama u BiH

Na dionicama Livno-Šuica (Borova Glava) i Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila. Na magistralnim putevima Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen),  Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo-Drvar za ova vozila obavezna je upotreba lanaca.

Jak vjetar formira sniježne nanose na magistralnom putu Priluka-Glamoč (Koričina) . Na pojedinim dionicama mjestimično ima  snijega na kolovozu,  a izdvajamo puteve: Drvar-Bosanski Petrovac, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ i Gacko-Tjentište, kao i puteve na širem području Jablanice.

Na dionici Livno-Šuica (Borova Glava) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani – Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno prometovanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, promet je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena prometna signalizacija).Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Na  graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti