BIHAMK: Stanje na cestama danas

0
30

Stanje na cestama 12. 07. 2019. u 16 : 25 sati
Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 Lašva-Travnik, kod mjesta Vitez, zbog čega vozila prometuju usporeno.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, zbog sanacionih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima Donja Gradina i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duge su kolone na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.