spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

BIHAMK – Magla u središnjim i istočnim područjima zemlje

U jutarnjim satima skreće se pažnja na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u središnjim i istočnim krajevima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, prenosi FENA.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, promet teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Deminiranje terena i povremene polusatne obustave prometa tijekom dana očekuju se na dionici magistralnog puta Bosanski Petrovac-Drvar (na planinskom prijevoju Oštrelj, od 08.00 do 16.00 sati).

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava prometa. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na ovim dionicama prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti