BiH dobiva prvu tvornicu sladoleda, otvorit će se oko 100 novih radnih mjesta

Vrijednost projekta je oko 15 milijuna KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekt je nadaleko poznate bosanskohercegovačke kompanija YimoR ujedno i jedan od najvećih projekata u 34. godine postojanja kompanije.

Vrijednost projekta je oko 15 milijuna KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta, izvještava RTV Slon.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Sladoled će biti dostupan svim BH sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70% pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na ino tržištu, piše Indikator.

Prva tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjetimo, dosadašnja djelatnost tvrtke YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi BH diskont. U svojoj mreži prodavnica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U Bosni i Hercegovini proizvodnja sladoleda postoji u Čitluku, u pogonima Leda, koji je u vlasništvu globalnog giganta Nomad Foodsa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kavazovićevo spominjanje oružja narušava pomirbu i europski put BiH

Tri godine od pojave korone u BiH zaraza odnijela više od 16.000 života