spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Banja Luka: 11 osoba umiješano u krađu dva milijuna KM

Policijska uprava Banje Luke objavila je fotografije osoba za kojima se traga i koji se dovode u vezu s nesvakidašnjom pljačkom u kojoj su vlasnici mjenjačnice ukradene dvije torbe s dva milijuna konvertibilnih maraka.

U četvrtak je u Okružno javno tužiteljstvo doveden Gruzijac, koji je jedan od aktera ove pljačke i on je za sada jedini uhićeni.

Kako je rekao načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić, traga se za još deset izvršitelja ovog kaznenog djela, od kojih su sedam pomagači i tri izravna izvršitelja

Iz banjalučke Policijske uprave rečeno je da je organizirana kriminalna grupa iz Gruzije došla u Banju Luku te su mjenjačnice bile njihova meta.

Izvršitelji su identificirani, ali nažalost nismo pronašli ni njih ni novac, naveo je Vukelić.

Istražitelji su otkrili rute kojima su bježali lopovi te su pronašli i dva vozila za koje se sumnja da su ih koristili, piše Klix. Navodno su se razdvojili i pobjegli u dva naselja, a zatim otišli do Zalužana gdje su otvorili torbe i raspodijelili novac. Zatim su pobjegli prema Doboju.

Podsjetimo, razbojnici su u utorak napali i opljačkali vlasnicu mjenjačnice u naselju Lauš. Ona je opljačkana na kućnom pragu, a razbojnik joj je iz ruke istrgnuo torbe u kojima se nalazio novac.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti