spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Bakir Izetbegović poručio iz Viteza: “Hrvati su naš narod!”

Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović večeras je u Vitezu kazao kako se Bošnjacima pokušava ponovo nametnuti kompleksi, osjećaj manje vrijednosti.

“Izborili smo nezavisnost BiH. Naš narod je obranio BiH i njene hiljadugodišnje granice, koje su međunarodno priznate i potvrđene. I ovi današnji dušmani će otići i neće uspjeti u svojim namjerama dok god je nas koji volimo ovu zemlju”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o politici SNSD-a i predsjednika te stranke Milorada Dodika, Izetbegović je podsjetio da ništa od onoga što je ta stranka najavljivala, a što je bilo u suprotnosti sa interesima države BiH, nije ostvareno.

“Milorad Dodik je otišao kod Putina, a na Manjaču je došao NATO. Najveću vojnu vježbu pravi. Nastavili smo naš NATO put i NATO u svakom trenutku može odlučiti da primi BiH”, izjavio je Izetbegović.

Na kraju je naglasio kako je potrebno popravljanja odnosa sa Hrvatima, čiji je broj, podsjetio je, prepolovljen u odnosu na 1991. godinu.

“To je naš narod (Hrvati), kojem su loše politike pokvarile odnos sa Bošnjacima. Takve politike muče vlastiti narod”, kazao je Izetbegović.

Foto: Arhiv

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM