spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim našim čitateljima koji danas slave!

U ime redakcije portala Grad-Busovača, upućujemo iskrene čestitke svim vjernicima islamske vjeroispovijesti povodom završetka svetog mjeseca Ramazana i proslave Ramazanskog bajrama. Želimo da ovaj praznik provedete u toplini doma, okruženi obitelji, u atmosferi mira, zdravlja i radosti.

Ramazanski bajram označava završetak Ramazana, mjeseca posta, molitve i duhovnog preispitivanja, te je jedan od dva najznačajnija blagdana u islamu. Danas, vjernici diljem svijeta zajedno slave ovaj dan zahvalnosti i zajedništva.

Već u rane jutarnje sate, muslimani se okupljaju u džamijama, odajući počast i zahvalnost Bogu za neprocjenjivi dar vjere. Bajram je također vrijeme kada se muslimani posebno posvećuju tradicijama koje simboliziraju obnovu vjere i zajedništva. Običaji poput posjeta mezarjima, te obilazak rodbine, prijatelja i susjeda, odražavaju duh zajedništva i solidarnosti.

Na ovaj dan, posebna pažnja posvećuje se djelima milosrđa i dobrote, poput dijeljenja sadake, što dodatno utjelovljuje duh Bajrama kao vremena darivanja, pomaganja i izražavanja zahvalnosti.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti