Petak, 1 srpnja, 2022

Akcija “Štit 2022” MUP-a SBK: Uhićenja i u Kiseljaku

Pročitajte i ovo

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna, u suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, u ranim jutarnjim satima započeli su realizaciju operativne akcije kodnog naziva “Štit 2022”.

Tom prilikom su uhapšene četiri osobe, a pronađena je značajna količina droge.

Akciji, koja je prije svega usmjerena na borbu protiv rasturanja droga, prethodilo je intenzivno prikupljanje operativnih saznanja, praćenje i opservacije kriminogenih osoba, koje su sklone vršenju kaznenih djela.

U akciji su sudjelovali pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, Jedinice za specijalističku podršku, kao i brojni timovi za borbu protiv zlouporabe opojnih droga iz policijskih uprava i stanica.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi stanova, kuća i pratećih objekata u Kiseljaku, Vitezu, Bugojnu, Donjem Vakufu, Jajcu i Gornjem Vakufu-Uskoplju. Prilikom pretresa pronađene su znatne količine speed-a, ecstasy-a i cannabis-a.

U samo jednom pretresu kuće, vlasništvo H. Š. (34) iz Donjeg Vakufa, pronađeno je oko pola kilograma speed-a. Također, pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Zbog sumnje kako su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, uhapšeni su H. Š. (34) iz Donjeg Vakufa, žena Đ. M. (34) iz Bugojna, V. F. (33) iz Kiseljaka i E. K. (26) iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, nad kojima je provedena kriminalistička obrada.

“Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv ove vrste kriminaliteta, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u tijeku istražnih radnji koje će se poduzimati i u narednom vremenu.

Važno je napomenuti da je tijekom ove godine otkriveno 87 ovakvih kaznenih djela, dok je u prethodnoj godini otkriveno oko 150 djela, kada je u samo u dvije akcije na području Viteza i Busovače pronađeno i oduzeto oko 27 kilograma speed-a.

Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom vremenu”, priopćili su iz MUP-a KSB.

MUP KSB je objavio i fotografije iz akcije, a na jednoj se vidi kako je jedan od osumnjičenih drogu skrivao u frižideru!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Posredstvom Fonda solidarnosti liječeno gotovo pola milijuna pacijenata s područja Federacije BiH

Sredstva Federalnog fonda solidarnosti osiguravaju se dijelom iz doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, a dijelom iz proračuna FBiH preko...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo