Akcija pojačane kontrole prometa-14 vozača lišeno slobode zbog alkoholiziranosti

0
114
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti prometa, realizurali su još jednu uspješnu akciju.

Naime, u protekla dva dana na području Srednjobosanskog kantona provedena je  akcija pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Osnovni cilj akcije je smanjenje broja prometnih nezgoda koje imaju za posljedicu poginula lica, teže i lakše povrijeđena lica, ali i materijalnu štetu.

Tijekom akcije  iz prometa je zbog alkoholiziranosti isključeno 58 vozača, od kojih je 14 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. Također, zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 266 pekršajnih naloga.

Važnost navedene akcije se ogleda u činjenici da su alkoholizirani vozači potencijalni uzročnici nastanka prometnih nezgoda, koje često imaju nesagledive posljedice u pogledu života i zdravlja ljudi, ali  i imovine.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti prometa na području Srednjobosanskog kantona, službenici policije će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama.