spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

AKCIJA HILUX Uhićenja i pretresi i u Središnjoj Bosni

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizirali operativnu akciju ”Hilux” i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija.

Slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo ”Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda”, propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Osobe lišene slobode su provedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku i to 2.500 kilograma duhana u listu300 kilograma rezanog duhana i jedan stroj za rezanje duhana.

Pretresi su realizirani po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, u suradnji s Upravom za neizravno oporezivanje BiH i Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz SIPA-e.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM