Agonija radnika Vitezita ipak nije završena

0
90
Iako su radnici vatrogasne jedinice i zaštitarske agencije Vitezita izborili svoja prava i proglasili štrajk završenim, radnici proizvodnih pogona kažu da njihova prava nisu ostvarena te da njihov štrajk nikada nije završen.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Miodrag Jovanović iz sektora razvoja Vitezita koji je kazao da nije uredu da službenici vatrogasne jedinice i zaštitarske agencije izbore za svoja prava blokadom kapije firme Vitezit, a pritom zaborave i na druge radnike.

Oni su jednom vrstom prisile sile ostvarili svoja prava i to mi smeta. Izborili su se za sebe, a radnike Vitezita su ostavili nedorečene. Nije uredu da se izdvajamo po proizvodnim sektorima, kazao je Jovanović.

Pojasnio je da i njima nisu uplaćene plaće za studeni, prosinac, siječanj i veljaču, kao ni zdravstveno i mirovinsko osiguranje.
Nama ne dozvoljavaju da protestiramo i borimo se za naša prava. Došli smo, ali nama nisu dali da prosvjedujemo i vjerojatno ćemo dobiti i prijave zbog okupljanja, dodao je Jovanović.

Proizvodnja u Vitezitu, prema njegovim riječima, nije pokrenuta od 1. ožujka, ali i da ne znaju ni kada će biti riješena ova situacija.